Ένας φοιτητής πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο κατέληξε το πρωί της Παρασκευής.

Ο άτυχος νέος σπούδαζε στο τμήμα της Πληροφορικής και είναι ο πρώτος νεκρός φοιτητής έπειτα από μία σειρά επεισοδίων και ταραχών που ξεκίνησαν από τον περασμένο Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περιστάσεις του τραυματισμού του νεαρού δεν είναι σαφείς. Κατά την αστυνομία, έπεσε από έναν όροφο σε άλλον σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την απώθηση διαδηλωτών σε συνοικία ανατολικά της χερσονήσου Καουλούν.

Μετά τον θάνατο του νεαρού ήδη απευθύνονται καλέσματα σε νέες διαδηλώσεις, εν μέσω κλίματος αγανάκτησης και απέχθειας έναντι της αστυνομίας, που κατηγορείται για χρήση υπέρμετρης βίας στη διάρκεια της σοβαρότερης κρίσης στο Χονγκ Κονγκ τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα σχέδιο νόμου που προέβλεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα και τελικά μπήκε στο συρτάρι. Ωστόσο, γενικεύθηκαν σε βαθμό που πλέον χαρακτηρίζονται ως η πιο σοβαρή πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αφότου ανέλαβε την εξουσία, το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης