Ανήμερα της πρώτης επετείου από την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» στο Παρίσι, σήμανε συναγερμός στις γαλλικές αρχές όταν ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα.

Η αστυνομία του Παρισιού πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα που έφερε μαχαίρι και προσπαθούσε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα, όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό σημειώθηκε στο αστυνομικό τμήμα «Goutte d’Or» που βρίσκεται στο 18ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.
 
Η αστυνομία του Παρισιού ανέφερε πως ο ένοπλος δράστης που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα φορούσε ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικάΕκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας δήλωσε στη συνέχεια ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και φέρεται να ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ φώναξε «Αλλάχ Άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος») την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της αστυνομίας, η ζώνη του ένοπλου δράστη ήταν ψεύτικη, ωστόσο η ταυτότητά του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, μεταβαίνει εσπευσμένα στο αστυνομικό τμήμα για να ενημερωθεί σχετικά με το συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γαλλικές αρχές έχουν ζητήσει από τους ανθρώπους που κατοικούν στα πέριξ του αστυνομικού τμήματος να μείνουν εντός των κτηρίων και να κλείσουν τα παράθυρά τους, ενώ έχει κληθεί μονάδα αντιμετώπισης βομβών.

Λίγο πριν την επίθεση, ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων του Ιανουαρίου του 2015 στο Παρίσι, μεταξύ αυτών και στους αστυνομικούς, μιλώντας ενώπιον μελών των γαλλικών σωματών ασφαλείας.

Φωτογραφίες του νεκρού δράστη:
Ο δράστης κείτεται νεκρός στο πεζοδρόμιο λίγα μέτρα από την είσοδο του αστυνομικού τμήματος. Δίπλα του το ρομπότ της αστυνομίας το οποίο εστάλη για να διαπιστωθεί αν έφερε στο σώμα του εκρηκτικά

Το μαχαίρι που κρατούσε ο δράστης

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή

Πηγή φωτό: corriere.it, leparisien.fr, reuters.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Διαβάστε επίσης:


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης