Νεκρός από σφαίρες αγνώστου υποψήφιος με το κόμμα του Θάτσι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014, 01:41
Νεκρός από σφαίρες αγνώστου υποψήφιος με το κόμμα του Θάτσι
Νεκρός από τις σφαίρες αγνώστου έπεσε σήμερα ένας υποψήφιος με το κόμμα του πρωθυπουργού του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, ανακοίνωσε η αστυνομία, μία εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα. Δεν είναι σαφές αν το κίνητρο της δολοφονίας του Έλβις Πίστα ήταν πολιτικό, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το θύμα δέχτηκε πυροβολισμούς πισώπλατα την ώρα που έφευγε από εστιατόριο της νότιας πόλης Ράχοβετς μαζί με τη σύζυγό του και φίλους τους, ανακοίνωσε η ίδια πηγή."Πυροβολόθηκε πισώπλατα με πυροβόλο όπλο, από απόσταση πέντε μέτρων", αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας που εστάλη με email στο Ρόιτερς.

Οι αρχές του Κοσόβου δεν έχουν ακόμη πιστοποιήσει το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής οπότε δεν είναι γνωστό αν ο Πίστα είχε εκλεγεί με το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου (PDK). Ωστόσο, αξιωματούχος της εκλογικής επιτροπής δήλωσε ότι το θύμα είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο Θάτσι δήλωσε ότι οι αρχές κάνουν τα πάντα για να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονίας. Το PDK συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, αλλά τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι θα συσπειρωθούν για να εμποδίσουν τον Θάτσι από μία τρίτη θητεία.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014, 01:41