Ένας Αμερικανός στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί στο ανατολικό Αφγανιστάν το Σάββατο, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα την ταυτότητά του ή τις περιστάσεις που οδήγησαν στον θάνατό του, την ώρα που η Ουάσινγκτον έχει διατάξει να κλιμακωθούν οι επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν.

Μια ανακοίνωση της διοίκησης των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ανέφερε ότι ο Αμερικανός στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στη Λογκάρ, μια επαρχία στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης είχε σκοτωθεί την περασμένη εβδομάδα κατά τη συντριβή ενός ελικοπτέρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παρά αυτό το τραγικό συμβάν, παραμένουμε ακλόνητοι στη δέσμευσή μας στον αφγανικό λαό και θα τον υποστηρίξουμε στον κοινό αγώνα μας εναντίον της τρομοκρατία», ανέφερε ο στρατηγός Τζον Νίκολσον, ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στην ανακοίνωση.

Ο νέος θάνατος καταγράφηκε μετά την εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αυξηθεί ο αριθμός των αμερικανών στρατιωτικών που βοηθούν τις αφγανικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις τους εναντίον των Ταλιμπάν, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του για την άρση του αδιεξόδου στο Αφγανιστάν.

Αν και οι περισσότεροι αμερικανοί στρατιώτες δεν συμμετέχουν στις μάχες, η νέα στρατηγική τους δίνει ευρύτερες δυνατότητες να εμπλέκονται σε επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν, ενώ ορισμένοι σύμβουλοι θα βρεθούν πολύ πιο κοντά στην πρώτη γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως την 23η Αυγούστου, είχαν σκοτωθεί 10 αμερικανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα ο SIGAR, ένας ελεγκτικός μηχανισμός του αμερικανικού Κογκρέσου. Ο αριθμός αυτός είναι υπερδιπλάσιος από εκείνους που είχαν καταγραφεί τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα τόσο του 2015 όσο και του 2016.

Εξάλλου, ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα σχετικά με τα δημοσιεύματα περί απωλειών μεταξύ των αμάχων κατά τη διάρκεια μιας κοινής επιχείρησης στην πόλη Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν την Παρασκευή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης