Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν στην Παραγουάη λόγω των θυελλωδών ανέμων ισχυρής καταιγίδας που έπληξε το νότιο τμήμα της χώρας, μετέδωσε το Associated Press.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε την Πέμπτη ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τέσσερις στρατιώτες με άλλους 14 να οδηγούνται στο νοσοκομείο ύστερα από την κατάρρευση ξύλινου κτηρίου σε στρατόπεδο. Το πέμπτο θύμα είναι ένα νεαρό κορίτσι το οποίο χτυπήθηκε από βαρύ αντικείμενο έξω από εμπορικό κέντρο κοντά στην πρωτεύουσα, Ασουνθιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και ξήλωσαν στέγες, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους άστεγους. Οι διακοπές ρεύματος διήρκησαν αρκετές ώρες, καθώς σημειώθηκαν καταστροφές στο σύστημα της ηλεκτροδότησης. Δυνάμεις του στρατού ενίσχυσαν τα αναχώματα των ποταμών που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν ενδεχόμενες πλημμύρες.

Τις τελευταίες ημέρες ισχυρές καταιγίδες πλήττουν τις περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα ανάμεσα σε Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης