Η Κάιλα Τζιν Μούλερ, Αμερικανίδα όμηρος που κρατούσε το Ισλαμικό Χαλιφάτο, φέρεται να είναι νεκρή. Η εξτρεμιστική οργάνωση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η 26χρονη έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών της Ιορδανίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Κάιλα Τζιν Μούλερ, η οποία εργαζόταν σε οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία πριν αιχμαλωτιστεί από ττους τζιχαντιστές, εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, κάτι τέτοιο διαψεύδει το Ισλαμικό Χαλιφάτο, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα σκοτώθηκε εξαιτίας των επιδρομών της ιορδανικής πολεμικής αεροπορίας.

Μάλιστα, ιστοσελίδες που υποστηρίζουν την οργάνωση έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ένα κατεστραμμένο κτήριο στο οποίο φέρεται να κρατείτο η γυναίκα.

Πρόκειται για την τρίτη όμηρο από τις ΗΠΑ, η ταυτότητα της οποίας είχε διατηρηθεί μυστική. Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα, το Ισλαμικό Χαλιφάτο είχε ζητήσει λύτρα 6,6 εκατ. δολάρια για την απελευθέρωσή της, ενώ απαιτούσαν από την αμερικανική κυβέρνηση να αποφυλακίσει την Πακιστανή νευροεπιστήμονα Ααφία Σιντικούι, γνωστή ως «Λαίδη Αλ Κάιντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης