Δύο μέλη των ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς, σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ένα ισραηλινό άρμα μάχης άνοιξε πυρ εναντίον θέσης της Χαμάς απ΄όπου είχαν εκτοξευθεί πυρά εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, κανένας από τους οποίους δεν επλήγη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ επιβεβαίωσαν σε ανακοίνωσή τους τον θάνατο δύο μελών τους, των 23χρονων Άχμεντ Μουρτζάν και του Αμπντέλ Χάφεζ αλ-Σιφάουι.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έδωσε μια διαφορετική εκδοχή από εκείνην του ισραηλινού στρατού, κάνοντας λόγο για πλήγμα από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Τουλάχιστον 162 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη, στις 30 Μαρτίου, των διαδηλώσεων κατά μήκος της μεθορίου με το Ισραήλ εναντίον του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια στον παλαιστινιακό θύλακα και υπέρ του δικαιώματος της επιστροφής των Παλαιστινίων που διέφυγαν ή εκδιώχθηκαν από τη γη τους με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε στις 20 Ιουλίου από Παλαιστίνιο στη διάρκεια επιχείρησης του στρατού κοντά στο τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα, ο πρώτος σε αυτή την περιοχή μετά τον πόλεμο ανάμεσα στη Χαμάς και στο Ισραήλ το 2014.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε την Κυριακή τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του για να συζητήσουν το ενδεχόμενο εκεχειρίας με τη Χαμάς.

Από την Παρασκευή, οι ηγέτες του ισλαμικού κινήματος πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συναντήσεις στη Γάζα ωστόσο καμία πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή για τις συζητήσεις τους. Οι τελευταίες θα αφορούσαν τις προτάσεις του ΟΗΕ και της Αιγύπτου για το ενδεχόμενο εκεχειρίας με το Ισραήλ και για την άρση του αποκλεισμού, σύμφωνα με αξιωματούχο της Χαμάς.

Το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν διεξαγάγει τρεις πολέμους από το 2008.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης