Αξιωματούχοι στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, οι οποίοι χαιρετίζονται παγκοσμίως για τις πρώτες ενδείξεις επιτυχίας τους στην καταπολέμηση της διάδοσης της Covid-19, δήλωσαν σήμερα πως είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουν τη χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ή να επανακκινήσουν τις οικονομίες τους.

O ρυθμός εκδήλωσης νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό έχει υποχωρήσει σημαντικά στις δύο χώρες, χωρίς να φτάσουν στα όριά τους τα συστήματα υγείας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νέα Ζηλανδία έχει εφαρμόσει εκτεταμένο lockdown, ενώ η Αυστραλία έχει περιορίσει σημαντικά αρκετές δραστηριότητες.

Η Νέα Ζηλανδία ανέφερε σήμερα τον πέμπτο θάνατο από τον κορωνοϊό, αλλά τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης αυξήθηκαν μόνο κατά 15, αντιστοιχώντας στο 1/6 του αριθμού των περιστατικών που καταγράφονταν στις αρχές Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε στα 1.064.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας στην Αυστραλία, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σήμερα κατά 33. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση στη διάρκεια ενός μήνα, που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 1/10 του αριθμού των κρουσμάτων που καταγράφονταν πριν από δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αυστραλία έχει καταγράψει 6.322 περιστατικά μόλυνσης, με 61 θανάτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης