Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα άρει την Κυριακή το lockdown που επέβαλε μετά τον εντοπισμό ενός μόνο νέου κρούσματος του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Η πρωθυπουργός επέβαλε επταήμερο lockdown στην πόλη αυτή των 2 εκατομμυρίων κατοίκων το περασμένο Σάββατο, συνεχίζοντας την προσέγγισή της «πάμε σκληρά, πάμε εγκαίρως» όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλα δύο κρούσματα εγχώριας μετάδοσης καταγράφηκαν στη συνέχεια, αλλά κανένα νέο κρούσμα δεν έχει αναφερθεί τις τελευταίες πέντε μέρες.

«Μπορεί να μη βρισκόμαστε στην ολέθρια θέση στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου, αλλά μια στρατηγική εξάλειψης προκαλεί την αίσθηση σκληρής δουλειάς και είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεται κάποιος κόπωση» δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

«Η COVID είναι σκληρή δουλειά για όλους. Σας ευχαριστώ που τα βγάλατε πέρα άλλη μια φορά» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσέγγιση της Άρντερν πιστώνεται ότι έχει καταστήσει τη Νέα Ζηλανδία μια από τις χώρες που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη επιτυχία παγκοσμίως όσον αφορά τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο το πρόσφατο κλείσιμο προκάλεσε την κριτική κάποιων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έπρεπε να ακυρωθούν διάφορα πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα.

Η Άρντερν πρόσθεσε ότι το Όκλαντ θα μετακινηθεί στο δεύτερο επίπεδο συναγερμού μετά την άρση του lockdown στις 06:00 τοπική ώρα την Κυριακή (19:00 ώρα Ελλάδος το Σάββατο), ενώ τώρα βρίσκεται στο τρίτο επίπεδο συναγερμού, βάσει του οποίου αξιώνεται από τον κόσμο να παραμένει στο σπίτι όταν δεν βρίσκεται στη δουλειά ή το σχολείο.

Η υπόλοιπη χώρα θα μετακινηθεί στο πρώτο επίπεδο συναγερμού, το οποίο είναι το χαμηλότερο.

Η Νέα Ζηλανδία έχει καταγράψει μόλις πάνω από 2.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 26 θανάτους από την COVID-19, από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης