Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα μόλις τρία κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του νέου κορωνοϊού, καθώς συρροή κρουσμάτων που είχε εντοπιστεί στη μεγαλύτερη πόλη της, το Όκλαντ, επεκτάθηκε μερικές μόλις ημέρες έπειτα από ένα ολιγοήμερο lockdown που είχαν αναγκαστεί να επιβάλουν οι αρχές.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην άρση του σύντομου lockdown που είχε επιβληθεί στο Όκλαντ, λέγοντας ότι τα μέτρα βοήθησαν να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού σε μια οικογένεια τριών μελών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο μαθητής σχολείου της μέσης εκπαίδευσης στην πόλη αυτή εξετάστηκε και διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν αργότερα ότι δύο αδέλφια του μαθητή έχουν επίσης προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό και ζήτησαν από όλους όσοι συνδέονται με το σχολείο στο οποίο φοιτά ο μαθητής να υποβληθούν σε επανεξέταση.

Οι αξιωματούχοι ζήτησαν επίσης από τους ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί συγκεκριμένα μέρη να τεθούν σε απομόνωση και να τηλεφωνήσουν για να συμβουλευτούν τοπικούς υγειονομικούς αξιωματούχους για την εξέτασή τους.

Στους σχεδόν 2 εκατομμύρια κατοίκους του Όκλαντ είχε επιβληθεί ένα σύντομο τριήμερο lockdown νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά τη διάγνωση μιας τριμελούς οικογένειας -δύο ενήλικες και ένα παιδί- με το πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης