Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας απαγορεύουν από σήμερα τις συγκεντρώσεις άνω των 500 ανθρώπων προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, η οποία προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε όσους νεοεισερχόμενους στη χώρα παραβιάζουν τους κανονισμούς για την καραντίνα.

Η Νέα Ζηλανδία έχει καταγράψει οκτώ κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 και κανέναν θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άρντερν προειδοποίησε επίσης ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία από την επιδημία Covid-19 ενδέχεται να είναι «μεγαλύτερες από την παγκόσμια κρίση» του 2008 και δεσμεύθηκε ότι το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων που προτείνει η κυβέρνησή της θα απαλύνει το βάρος στις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός εξήγησε ότι η απαγόρευση των μαζικών συναθροίσεων ισχύει για τα φεστιβάλ, τα πανηγύρια και τις αθλητικές εκδηλώσεις, όμως προς το παρόν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια εξαιρούνται.

Η Άρντερν ανακοίνωσε προχθές, Σάββατο, ότι όποιος εισέρχεται στη χώρα θα πρέπει να παραμένει σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα υπάρξει μηδενική ανοχή για τους ανθρώπους που δεν ακολουθούν τους κανόνες της αυτοαπομόνωσης» υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όσοι δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες αυτούς θα μπορούν να συλλαμβάνονται και να απελαύνονται, εξήγησε. Περισσότεροι από 10.500 άνθρωποι έχουν μπει σε καραντίνα, σύμφωνα με την Άρντερν.

Εξάλλου η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας μείωσε σήμερα τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσης, σε επίπεδο ρεκόρ, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε καθώς προετοιμάζεται για πλήγμα στην οικονομία εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τις επιπτώσεις, αλλά μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι σημαντικές» διευκρίνισε η Άρντερν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης