Αξιωματούχοι στη Νέα Ζηλανδία χορήγησαν σήμερα Παρασκευή σε μια μικρή ομάδα επαγγελματιών του τομέα της υγείας το εμβόλιο κατά του COVID-19 των Pfizer-BioNTech σε προετοιμασία της ευρύτερης διάθεσης του εμβολίου που θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο στη χώρα.

Η ομάδα που επελέγη για αυτόν τον δοκιμαστικό κύκλο χορήγησης του εμβολίου ήταν αυτοί που θα χορηγούν το εμβόλιο σε μέλη του προσωπικού στα σύνορα και σε μέρη στα οποία τηρείται καραντίνα από αύριο Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός διευθυντής Υγείας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ δήλωσε ότι ο δοκιμαστικός κύκλος προσέφερε στους υγειονομικούς αυτούς την ευκαιρία να χειριστούν το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι Pfizer Inc και BioNTech, το οποίο πρέπει να φυλάσσεται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι αξιωματούχοι στη Νέα Ζηλανδία έχουν θέσει ως προτεραιότητα του προγράμματος εμβολιασμού κατά του COVID-19 στη χώρα τους κατά προσέγγιση 12.000 εργαζόμενους στη μεθόριο και στη λεγόμενη «Διαχειριζόμενη Απομόνωση και Καραντίνα» (MIQ).

Ο Μπλούμφιλντ σημείωσε ότι η διάθεση του εμβολίου σε όλη τη χώρα για την κάλυψη του πληθυσμού της, ο οποίος ανέρχεται σε λίγο λιγότερο από 5 εκατομμύρια, θα χρειαστεί έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια από τις χώρες που έχουν καταφέρει με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, καθώς έχει καταγράψει λιγότερα από 2.500 κρούσματα του ιού από τον Μάρτιο του 2020 και 26 θανάτους από τον COVID-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης