Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάνει την τρίτη του απόπειρα ως υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά μπήκε στον αγώνα ως de facto πρωτοπόρος, ο πιο γνωστός και αποδεκτός υποψήφιος.

Ο 77 χρόνων υποψήφιος είχε υποστεί πρόωρες αποτυχίες στις προκριματικές της Αϊόβα και του Νιου Χάμσαιρ, αλλά πήρε πίσω τον έλεγχο με σειρά από επιτυχίες στη Super Tuesday.

Ο Δημοκρατικός προεδρικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει υπερκεράσει τον αντίπαλό του Bernie Sanders στις προκριματικές εκλογές στη Φλόριντα, το Ιλινόις και την Αριζόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα της Αριζόνα, ο Biden είχε διψήφιο προβάδισμα από τον Sanders.

Σε αυτή τη νοτιοδυτική πολιτεία, ο Μπάιντεν κυριάρχησε μεταξύ λευκών ψηφοφόρων κατά 51% έως 32%. Οι ισπανόφωνοι ψηφοφόροι κατανέμονται ισότιμα ​​μεταξύ του Biden (45%) και του Sanders (44%).

Επιταχύνοντας τη δυναμική του στον αγώνα, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έκανε μια καθαρή πρωτιά και στις τρεις πολιτείες.

Ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση για άμεση στήριξη από τους υποστηρικτές του Sanders.

Η Φλόριντα ήταν το μεγαλύτερο βραβείο της νύχτας, απονέμοντας 219 από τους 1.991 αντιπροσώπους που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν τον προεδρικό υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τώρα, ο Τζο  Μπάιντεν έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα για να γίνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο.

Πέντε Λατίνες που θα μπορούσαν να είναι συνυποψήφιες του Μπάιντεν

Η δέσμευση του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν να πάρει γυναίκα ως συνυποψήφιό του έχει προκαλέσει την ελπίδα ότι θα μπορούσε να γράψει ιστορία επιλέγοντας μια Λατίνα, καθώς οι ισπανόφωνοι αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τουλάχιστον δύο ισπανόφωνες πολιτείες, η Αριζόνα και η Φλόριντα, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο τον Νοέμβριο, και οι ισπανόφωνες μειονότητες είναι σε θέση να ταλαντεύσουν πολλά κράτη που θα αποφασιστούν από μικρά περιθώρια.

Η επιλογή Λατίνας ως υποψήφιου αντιπροέδρου του θα μπορούσε επίσης να εξισορροπήσει την προσέγγιση των προοδευτικών στο κόμμα.

Ανάμεσα στις πιθανολογούμενες είναι η Catherine Cortez Masto (Νεβάδα) – η πρώτη Λατίνα που είχε εκλεγεί δημοκρατική γερουσιαστής.

Οι πληροφορίες συμπεριλαμβάνουν την κυβερνήτη του Νιου Μέξικο Michelle Lujan Grisham, καθώς και την πρώην υπουργό Εργασίας Hilda Solis.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης