Νέα περιοριστικά μέτρα υιοθετήθηκαν στη Ρουμανία λόγω της Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021, 10:06
Νέα περιοριστικά μέτρα υιοθετήθηκαν στη Ρουμανία λόγω της Covid-19

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη νέα περιοριστικά μέτρα, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, καθώς παρατηρείται άνοδος των περιστατικών της covid-19.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων περιστατικών κορωνοϊού στη Ρουμανία έφτασε τις 12.032 την Πέμπτη, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, με τις μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα να γεμίζουν. Η Ρουμανία έχει τον δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων κατά της covid-19 στην ΕΕ.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πλέον οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές τόσο στους εξωτερικούς, όσο και τους εσωτερικούς χώρους, στις περιοχές της χώρας όπου καταγράφονται περισσότερα από 6 περιστατικά covid-19 ανά 1.000 κατοίκους.

Τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και άλλοι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν στο μισό της χωρητικότητάς τους, ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως ή έχουν ήδη αναρρώσει από covid-19.

Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα υπόκεινται σε απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά ανεξαρτήτως αριθμού περιστατικών μόλυνσης στην κοινότητα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που θα εντοπιστούν μολύνσεις covid-19 σε κάποιες τάξεις. Το προσωπικό των σχολείων και οι μαθητές υποβάλλονται εξάλλου τακτικά σε διαγνωστικά τεστ.

Μόλις το ένα τρίτο των ενηλίκων στη Ρουμανία έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19 λόγω δυσπιστίας προς τους θεσμούς και εκστρατειών παραπληροφόρησης για τα εμβόλια. Περίπου το 40% των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών έχει ανοσοποιηθεί.

Η χώρα άρχισε να προσφέρει τρίτη δόση εμβολίου κατά της covid-19 την Τρίτη, την οποία συνιστά για τους υγειονομικούς και τα άτομα υψηλού κινδύνου, αν και μπορεί να εμβολιαστεί και όποιος έκανε δεύτερη δόση περισσότερους από έξι μήνες νωρίτερα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2021, 10:06