Με νέα Navtex που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, η Τουρκία παρατείνει την αποστολή του ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο.

Η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού στην περιοχή, που επρόκειτο να τερματιστεί σήμερα Πέμπτη, παρατείνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της 27ης Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία παράλληλα, ζητά και αποστρατιωτικοποίηση των Ψαρών, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάννης. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνοντας χθεσινά δημοσιεύματα, το τουρκικό Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Σμύρνης εξέδωσε νέες NAVTEX, με τις οποίες η Τουρκία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση και των Ψαρών μετά την Λήμνο, Σαμοθράκη και Άη Στράτη, που είχε ζητήσει χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα, το Oruc Reis και τα τουρκικά πολεμικά που το συνοδεύουν, αναμένεται να φτάσουν ξανά κοντά στο Καστελόριζο. Όπως έγινε γνωστό, τo βράδυ της Τετάρτης το Oruc Reis βρισκόταν σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων από το ελληνικό ακριτικό νησί. Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός στόλος του Πολεμικού Ναυτικού είναι σε πλήρη ετοιμότητα και έχει υψώσει τείχος προστασίας γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης