Για τέταρτη φορά αυτόν τον μήνα, η μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης δέχθηκε την επίσκεψη του χιονιά, ο οποίος και πάλι άφησε πίσω του πολλά προβλήματα, τόσο στις μετακινήσεις όσο και στην ηλεκτροδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα η κακοκαιρία, η οποία ευθύνεται για τουλάχιστον δύο θανάτους (έναν στην Νέα Ιερσέη και έναν στο Λονγκ Αϊλαντ) ανάγκασε τους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης να κηρύξουν τις πολιτείες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες απέβησαν μοιραίες για μια 51χρονη γυναίκα, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Wantagh State Parkway, κοντά στο Ηempstead Turnpike στο Λονγκ Αϊλαντ. Την ίδια στιγμή, ένα δεύτερο άτομο σκοτώθηκε κατά τη σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου και επιβατικού αυτοκινήτου στον Interstate 78 στο Hunterdon County της Νέας Ιερσέης.

Περισσότερες από 165 σχολικές περιφέρειες ανακοίνωσαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις μαθημάτων για χθες Πέμπτη. Πάντως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, είχε ανακοινώσει ότι τα σχολεία της πόλης θα λειτουργούσαν χθες κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης ήταν προχθές, Τετάρτη κλειστά, και χθες προσπαθούσαν να επανέλθουν στους κανονικούς τους ρυθμούς.

Η «NJ Transit» και η «Metro-North» ανακοίνωσαν, εξάλλου, ότι χθες σχεδίαζαν να εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους. Μια ημέρα πριν, οι δύο εταιρείες είχαν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους έχοντας μάλιστα πολλές καθυστερήσεις (κυρίως) αλλά και ακυρώσεις σε αυτά.

Η Amtrak ωστόσο, από την πλευρά της γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωση ότι και χθες θα εκτελούσε ένα τροποποιημένο πρόγραμμα δρομολογίων.

Να σημειωθεί ότι στο Πατσόγκ του Λονγκ Αϊλαντ καταγράφηκαν 20 ίντσες χιονιού, ενώ στο Κουίνς Βίλατζ 14,5 ίντσες.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης