Σε επιθετικές δηλώσεις προχώρησε το πρωί της Κυριακής ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στα ελληνοτουρκικά.

Ο Χουλουσί Ακάρ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί με τους αρχηγούς των Σωμάτων επιθεώρηση στις δυνάμεις που μετείχαν στην άσκηση «Λευκή Φουρτούνα» στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ο Τούρκος στρατηγός πήγε στην Ατάλια και από εκεί με ελικόπτερο πέρασε στη τουρκική φρεγάτα «Γκαζίαντεπ» και στη συνέχεια συμμετείχε στο γεύμα που δίνεται έπειτα από την ολοήμερη νηστεία (σ.σ.: Η Τουρκία διανύει την περίοδο του Ραμαζιανού).
Σε δηλώσεις του ανέφερε πως: «Αν υπάρξει ανάγκη για καθήκον στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για το έθνος και τη πατρίδα μας θα το εκτελέσουμε χωρίς κανένα δισταγμό. Κανένας να μην κάνει λάθος υπολογισμούς».
«Ειλικρινά λέμε ότι θέλουμε να ενεργούμε σεβόμενοι τις σχέσεις καλής γειτονίας, το Διεθνές Δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και το Θαλάσσιο Δίκαιο… Αναλαμβάνουμε δράση στην Αφρίν (της Συρίας κατά των Κούρδων), στα ανατολικά, τα νοτιανατολικά κι αν χρειαστεί στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, αν προκύψει ανάγκη θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας. Ως εκ τούτου, κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς στο θέμα αυτό», διεμήνυσε.
Ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε για τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία, στη Μαύρη Θάλασσα και αναφέρθηκε συνολικά στις ενέργειες του στρατού.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τις δηλώσεις του Τούρκου αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων εστιάζοντας σε αυτές που αναφέρθηκε στο Αιγαίο.
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρει: «Μήνυμα Ακάρ για Αιγαίο και Μεσόγειο: Κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς», ενώ η Milliyet γράφει: «Αυστηρό μήνυμα Ακάρ: Κανείς να μην κάνει λάθος υπολογισμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης