Στα εμβόλια της Ρωσίας και της Κίνας ενδέχεται να προσανατολιστεί η Γερμανία, μετά την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η σύγκρουση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την AstraZeneca.

Ο υπουργός υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι αν τα εμβόλια των δύο χωρών λάβουν έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συζητηθεί η αξιοποίηση τους. «Αν ένα εμβόλιο μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία έχει παραχθεί, τότε θα μπορούσε να βοηθήσει» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Γερμανίας προχωρά με αργούς ρυθμούς. Μόλις δύο εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, την ώρα που στο Ηνωμένο Βασίλειο ο αντίστοιχος αριθμός έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια. Ωστόσο, σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία έχει χορηγήσει σε περισσότερους ανθρώπους τη δεύτερη δόση.

Στο μεταξύ, φαρμακευτικοί όμιλοι δεσμεύτηκαν να επιταχύνουν την παραγωγή εμβολίων. Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσε, ενώ  η γερμανική Bayer δεσμεύτηκε να παραγάγει το εμβόλιο της γερμανικής CureVac, το οποίο βρίσκεται σε φάση πιστοποίησης. Στόχος είναι η παραγωγή 160 εκατομμυρίων δόσεων το 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης