Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε σήμερα την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να εφαρμόσουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί αλλά δεν τηρείται.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για εκεχειρία όπως έχει συμφωνηθεί και να σταματήσουν να στοχοθετούν περιοχές που κατοικούνται από άμαχους», έγραψε στο Twitter o Πομπέο, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται μεταξύ των αρμενικών αυτονομιστικών δυνάμεων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και του αζερικού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λυπούμαστε για τις ανθρώπινες απώλειες και παραμένουμε αποφασισμένοι να προωθήσουμε μια ειρηνική διευθέτηση», πρόσθεσε.

Η Ρωσία είναι στην πρώτη γραμμή σε μια προσπάθεια να δώσει διπλωματική απάντηση στις σοβαρότερες εχθροπραξίες που σημειώνονται από το 1994 μεταξύ των δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών. Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν κατέληξαν σε συμφωνία για εκεχειρία το Σάββατο στη Μόσχα έπειτα από ένδεκα ώρες διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, η εκεχειρία δεν διατηρήθηκε παρά τις εκκλήσεις για τον σεβασμό της από τη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης