Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα ζητήσει από τους ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποκλείσουν μια νέα αναβολή του Brexit και δεν θα την αποδεχθεί, αν του προταθεί, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις από πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.

«Ο πρωθυπουργός θα πει στους ηγέτες της ΕΕ ότι είτε θα υπάρξει αυτή η συμφωνία είτε δεν θα υπάρξει συμφωνία – όχι όμως αναβολές», ανέφερε η πηγή. «Δεν θα ζητήσει παράταση και δεν θα αποδεχθεί παράταση, αν του προταθεί», συμπλήρωσε η ίδια πηγή της κυβέρνησης της Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως και η επικεφαλής του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του BBC Λόρα Κούενσμπεργκ είχε τονίσει, επικαλούμενη πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ, ότι ο Τζόνσον θα ζητήσει από τους ηγέτες της ΕΕ να αποκλείσουν μια νέα αναβολή του Brexit, ευελπιστώντας ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα προτιμήσουν στην περίπτωση αυτή την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ με τη συμφωνία του από μια έξοδο χωρίς συμφωνία.

«Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ δηλώνει ότι ο Τζόνσον θα ζητήσει από τους ηγέτες να αποκλείσουν περαιτέρω αναβολή – αναμένεται να τους ζητήσει να καταστήσουν σαφές ότι είναι ‘είτε η νέα συμφωνία είτε καμία συμφωνία, αλλά όχι άλλες αναβολές’», επισήμανε η Κούενσμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης