Η Ιρλανδή καθηγήτρια Αγγλικών Katie Mulrennan δέχτηκε μία πραγματικά εξοργιστική απάντηση, όταν έστειλε το βιογραφικό της σε σχολείο της Νότιας Κορέας. Την απέρριψαν με συνοπτικές διαδικασίες, λέγοντάς της πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή λόγω της καταγωγής της, μιας και οι Ιρλανδοί είναι γνωστοί για τις αλκοολικές τους συνήθειες!

Η 26χρονη διδάσκει Αγγλικά τα τελευταία τρία χρόνια και έχει εργαστεί στην Βαρκελώνη, την Οξφόρδη και το Άμπου Ντάμπι. Κάποιες φορές την έχουν απορρίψει, λέγοντάς της ότι θα προτιμούσαν κάποιον με αμερικάνικη προφορά, αλλά ποτέ δεν έχει ακούσει τον λόγο που της έδωσαν στην Κορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το e-mail έγραφε: «Με λύπη μου σας ενημερώνω ότι ο πελάτης μου δεν προσλαμβάνει Ιρλανδούς, λόγω της αλκοολικής φύσης του λαού σας».

Διαβάζοντας την απάντηση, η ίδια ένιωσε εξοργισμένη και απογοητευμένη αλλά, όπως δήλωσε: «Δεν τους απάντησα σκληρά. Το σκέφτηκα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι, από τη στιγμή που δημοσίευσε την ιστορία της στο Διαδίκτυο, η 26χρονη έχει λάβει πολλές επαγγελματικές προτάσεις. Τραγική ειρωνεία, ωστόσο, αποτελεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι Κορεάτες είναι από τους λαούς που καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ στον κόσμο.

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης