Ν. Κορέα: Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων θα μεταβεί στην Πιονγκγιάνγκ

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, 07:52
Ν. Κορέα: Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων θα μεταβεί στην Πιονγκγιάνγκ
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε Ιν πρόκειται αύριο να στείλει στη Βόρεια Κορέα αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, για να συζητήσουν σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ Πιονγκγιάνγκ-Ουάσινγκτον, σύμφωνα με την νοτιοκορεατική προεδρία.

Η αντιπροσωπεία της οποίας θα ηγείται ο σύμβουλος του προέδρου για την εθνική ασφάλεια θα αποτελείται από δέκα μέλη. «Οι ειδικοί απεσταλμένοι θα έχουν εντατικές συζητήσεις σχετικά με ζητήματα όπως είναι η έναρξη διαλόγου μεταξύ του βορρά και των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Νότιας Κορέας, Γιουν Γιούνγκ Τσανγκ.

Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη της αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών της Κορεατικής Χερσονήσου που προέκυψε λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι διεξήχθησαν στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. Κορυφαία στιγμή των Αγώνων ήταν όταν αθλητές των δύο χωρών περπάτησαν πλάι πλάι μέσα στο στάδιο των Αγώνων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, 07:59