Τουλάχιστον δέκα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Μπουρκίνα Φάσο σκοτώθηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε επίθεση εναντίον μονάδας στην Αλαλέ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσαν χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας.

«Μια περίπολος του στρατιωτικού αποσπάσματος του [χωριού] Ναμσιγκιά δέχθηκε επίθεση τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη», ανέφερε μια από τις πηγές αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περίπου δέκα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν έπεσαν σε ενέδρα που είχε στηθεί στην Αλαλέ», κοινότητα κοντά στην Τονγκομαέλ, στην επαρχία Σουμ, την ίδια όπου το πρωί της Τρίτης έγινε η επίθεση στην Αρμπιντά στην οποία σκοτώθηκαν 35 άμαχοι — εκ των οποίων 31 γυναίκες — καθώς και 7 στρατιωτικοί και 80 «τρομοκράτες».

Σύμφωνα με μια δεύτερη πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας, «η ανταπόδοση των πυρών από τα στοιχεία μας [σ.σ. τους στρατιώτες] επέτρεψε να εξουδετερωθούν [να σκοτωθούν] πολλοί τρομοκράτες».

Στην Μπουρκίνα Φάσο έχει κηρυχθεί διήμερο εθνικό πένθος [χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη] μετά την επίθεση στην Αρμπιντά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη ενέργεια που έχει καταγραφεί στη χώρα της δυτικής Αφρικής αφότου άρχισαν να δρουν εκεί τζιχαντιστές πριν από πέντε χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης