Όσο και σκληρό αν είναι το περιεχόμενο του βίντεο που ακολουθεί κάθε γονιός και κάθε μαθητής του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου θα πρέπει να το δουν και να το σχολιάσουν. Σε κάθε τάξη των σχολείων του δήθεν προοδευτικού εκπαιδευτικού συστήματός μας θα πρέπει να προβληθεί και να συζητηθεί το μαγνητοσκοπημένο αυτό υλικό.

Μία μητέρα από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, η Μπέιλς, μαγνητοσκοπεί τον γιο της εννέα ετών με νανισμό την ώρα που πηγαίνει να τον πάρει από το σχολείο. Εκεί μπροστά στα μάτια της συμμαθητές του αγοριού τον ξεφτιλίζουν δημόσια για το ύψος του. Η μάνα μαγνητοσκοπεί προκειμένου να αναρτήσει το βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο λόγος είναι καθαρά εκπαιδευτικός. Η μητέρα σχεδόν με λυγμούς καλεί τους γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους για να μην προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες. Να τα μάθουν να ανέχονται τη διαφορετικότητα και την αναπηρία ή την ιδιαιτερότητα του άλλου. Ο μικρός κλαίγοντας σπαρακτικά της ζητά ένα μαχαίρι για να βάλει τέλος στη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο εννιάχρονος Κουάντεν γεννήθηκε με αχονδροπλασία, μια κυρίαρχη γενετική διαταραχή που προκαλείται από τον νανισμό. 

Στο βίντεο ακούγεται η μητέρα του Κουέντιν να λέει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει το κακό είναι άλλη μια φορά. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά αυτοκτονούν». 

Η απεγνωσμένη μητέρα εξηγεί στο βίντεο πως ο γιος της βιώνει καθημερινά κάτι τέτοιο και συχνά σκέφτεται ότι θέλει να πεθάνει. 

«Θέλω να πεθάνω τώρα αμέσως. Δώσε μου ένα μαχαίρι και θα το κάνω», ακούγεται να λέει ο 9χρονος στο βίντεο με δάκρυα στα μάτια. 

Το σπαρακτικό βίντεο έφτασε τις 9 εκατομμύρια προβολές μέχρι την Πέμπτη. Αρκετά μέλη της κοινότητας, όπως αστέρες του ποδοσφαίρου, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Μπέιλς και τον Κουάντεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης