«Δεν θέλω εκλογές, ούτε εσείς θέλετε εκλογές» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε διάγγελμά του έξω από την Ντάουνιγκ Στριτ και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται για κανένα λόγο να ζητήσω από τις Βρυξέλλες να καθυστερήσουν το Brexit».

Τις τελευταίες μέρες οι ευκαιρίες για να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Ε.Ε. αυξάνονται καθώς οι Ευρωπαίοι «βλέπουν ότι θέλουμε συμφωνία» υπογράμμισε ο Τζόνσον έπειτα από τη συνάντηση που είχε από τις 17.00 (τοπική ώρα) με το υπουργικό του συμβούλιο κατά την οποία φέρεται ότι συζητήθηκε ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης στην περίπτωση που οι βουλευτές επιχειρήσουν να αναλάβουν τον έλεγχο της ατζέντας καταψηφίζοντας την κυβέρνηση για να προωθήσουν την νομοθετική τους πρωτοβουλία για το Brexit. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Ενα πράγμα που μας κρατά πίσω στις συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι η πιθανότητα οι βουλευτές να ψηφίσουν άλλη μια ανούσια καθυστέρηση στηρίζοντας τον ηγέτη των Εργατικών. Ελπίζω αυτό να μη συμβεί, αλλά αν το κάνουν θα “κόψουν τα πόδια” της Βρετανίας», τόνισε ο Τζόνσον. «Θέλω να δείξω τους φίλους μας στις Βρυξέλλες ότι είμαστε ενωμένοι επί του στόχου μας», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι καλεί τους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση κατά του Κόρμπιν. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης