Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε χθες Παρασκευή ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιθυμούν να αγοράσουν δύο ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Βραζιλίας.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος μόλις επέστρεψε από ένα ταξίδι στα ΗΑΕ, δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια σχετικά με το για ποιους συλλόγους υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά, αλλά είπε ότι ο ίδιος πρότεινε την Μποταφόγκο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι γιοι του προέδρου είναι υποστηρικτές της ομάδας αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα Εμιράτα έχουν 12 ομάδες ποδοσφαίρου εκτός της χώρας τους και θέλουν δύο ομάδες εδώ στη Βραζιλία», είπε σε ένα βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πιο γνωστός ποδοσφαιρικός σύλλογος που ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσω της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Αμπου Ντάμπι Mubadala Investment Company, είναι η βρετανική Μάντσεστερ Σίτι.

Ο γιος του προέδρου, Εντουάρντο Μπολσονάρου, τόνισε ότι ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι, ο Χαλντούν αλ Μουμπάρακ ήταν παρών στις συναντήσεις με τη βραζιλιάνικη αντιπροσωπεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος, ο Μπολσονάρου υπέγραψε έναν νόμο που επιτρέπει στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Βραζιλίας να λειτουργούν ως εταιρείες επιτρέποντάς τους να κινούν διαπραγματεύσεις για πώληση σε ξένους υποψήφιους αγοραστές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης