Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, φαβορί να κερδίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, δήλωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Ρίο ότι δεν είναι ακροδεξιός, αλλά «θαυμαστής» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είμαι ακροδεξιός, πείτε μου τι κάνω που είναι ακροδεξιό» τόνισε ο Μπολσονάρου, απαντώντας σε μια ερώτηση για τις δηλώσεις της Γαλλίδας πολιτικού Μαρίν Λεπέν, προέδρου του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός, η οποία είχε επισημάνει ότι «δεν βλέπει» τι κάνει τον Μπολσονάρου υποψήφιο της Ακροδεξιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θαυμαστής της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία (1964-1985) ο Μπολσονάρου παραχώρησε χθες την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Οκτωβρίου, όπου κέρδισε με ευκολία την πρώτη θέση, με το 46% των ψήφων έναντι 29% του υποψηφίου της Αριστεράς Φερνάντου Χαντάντ.

«Όταν στο παρελθόν μίλησα για μετανάστευση, ήταν επειδή δεν ήθελα να έχουμε μια χώρα με ανοικτά σύνορα» είπε ο Μπολσονάρου ερωτηθείς για τις απόψεις του που μοιάζουν με αυτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαι θαυμαστής του σχεδίου του Τραμπ. Θέλει μια μεγάλη Αμερική, εγώ θέλω μια μεγάλη Βραζιλία» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, επιτέθηκε στον αντίπαλό του, υποψήφιο του Κόμματος των Εργαζομένων, ο οποίος αφαίρεσε το κόκκινο χρώμα από τις προεκλογικές του αφίσες.

«Τα χρώματα του Κόμματος των Εργαζομένων είναι πλέον το κίτρινο και το πράσινο!», τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας αλλά και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μετά τη νίκη του Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο των εκλογών.

«Άκουσα τον Χαντάντ να μιλά για την οικογένεια. Άκουσα τον Χαντάντ να μιλά για τον Θεό. Ντρέπομαι» είπε ο Μπολσονάρου, βασικό προεκλογικό σύνθημα του οποίου είναι: «Η Βραζιλία πάνω απ’ όλα, ο Θεός πάνω από όλους».

«Επανέλαβε ακριβώς αυτά που του είπε ο Λούλα να πει (…), ο Χαντάντ δεν είναι αριστερός, ο Χαντάντ είναι δεξιός» πρόσθεσε ο Μπολσονάρου, ο οποίος δεν παύει να κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι είναι «μαριονέτα» του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης