Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε ότι είχε μια ειλικρινή συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, τον οποίο πίεσε να δεχθεί την πρόταση των ΗΠΑ για να επιτύχει την απελευθέρωση των Αμερικανών κρατουμένων στη Ρωσία.

«Είχαμε μια ειλικρινή και άμεση συζήτηση», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Κάλεσα το Κρεμλίνο να δεχθεί την ουσιαστική πρόταση που τους κάναμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπλίνκεν διευκρίνισε ότι προειδοποίησε τον Λαβρόφ ότι ο κόσμος δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών στη Ρωσική Ομοσπονδία, εάν η Μόσχα προχωρήσει σε τέτοια σχέδια.

Ο Μπλίνκεν είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι σκόπευε να έχει μια επαφή με τον Λαβρόφ για να συζητήσουν μια πρόταση των ΗΠΑ για την απελευθέρωση της μπασκετμπολίστριας Μπρίτνεϊ Γκρίνερ και του πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν.

Μπορεί να πρόκειται για μια ανταλλαγή με τον Βίκτορ Μπουτ, ενός Ρώσου εμπόρου όπλων φυλακισμένου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε επίσης ότι είπε στον Ρώσο ομόλογό του πως ο κόσμος περιμένει από τη Ρωσία να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δηλώνει στον Άντονι Μπλίνκεν ότι η Ουάσινγκτον αθετεί τις υποσχέσεις για τις κυρώσεις στα τρόφιμα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν ότι η Ουάσινγκτον δεν τηρεί τις υποσχέσεις σε σχέση με την εξαίρεση από τις κυρώσεις για την προμήθεια τροφίμων από τη Ρωσία, ανακοίνωσε η Μόσχα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο Λαβρόφ τόνισε επίσης στον Μπλίνκεν ότι η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής” της στην Ουκρανία και ότι οι δυτικές προμήθειες όπλων το μόνο που κάνουν είναι να παρατείνουν τη σύγκρουση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης