Έκπληκτος από τις «τρελές» και «κακόβουλες» θεωρίες συνωμοσίας που τον αφορούν σε σχέση με την πανδημία του νέου κορωνοϊού, οι οποίες κυκλοφορούν κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνει ο Bill Gates.

O συνιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος δήλωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι οι «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» για τον ίδιο και για τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ, Anthony Fauci πιθανόν δημιουργήθηκαν, εν μέρει λόγω του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι εγώ και ο Δρ. Fauci θα ήμασταν τα κυρίαρχα πρόσωπα  σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες», ανέφερε ο Gates, δηλώνοντας έκπληκτος από το γεγονός που, όπως είπε, ελπίζει να περάσει.

Ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος παραιτήθηκε από πρόεδρος της Microsoft το 2014, έχει υποσχεθεί ότι θα διαθέσει, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Bill and Melinda Gates Foundation, τουλάχιστον 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια για την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Στην ενίσχυση αυτή περιλαμβάνεται η στήριξη σε ορισμένες εταιρίες που παράγουν εμβόλια, σε πιθανές θεραπείες και διαγνωστικές μεθόδους.

Πριν από έναν χρόνο, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, εκατομμύρια θεωρίες συνωμοσίας έχουν διαδοθεί μέσω διαδικτύου, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορωνοϊό. Σε αυτές αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι Fauci και Gates δημιούργησαν την πανδημία προκειμένου να ελέγξουν τους ανθρώπους. Οι εν λόγω θεωρίες υποστηρίζουν επίσης ότι οι δύο τους θέλουν να αποκομίσουν κέρδος από την εξάπλωση του ιού και να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια προκειμένου να εισάγουν τσιπάκια εντοπισμού στο ανθρώπινο σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Reuters, ο Gates επαίνεσε τον Fauci και τον επικεφαλής των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, Francis Collins, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους» και «υπέροχους ανθρώπους» και είπε ότι ανυπομονεί να τους δει να μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden. O Gates είπε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της διαχείρισης της πανδημίας από τον προηγούμενο πρόεδρο, Donald Trump, «μερικές φορές έμοιαζε σα να ήταν αυτοί οι μόνοι σώφρονες άνθρωποι στην αμερικανική κυβέρνηση».

«Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Biden» για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, ανέφερε ο Αμερικάνος μεγιστάνας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ικανοποιημένος που, υπό τον Biden, οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης