Τα νησιά του Ειρηνικού, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία υποδέχθηκαν το 2018, με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις.Το Τόκιο επίσης άλλαξε χρόνο στις 17:00 ώρα Ελλάδας, το Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ στις 18:00, ενώ ακολουθεί το Ντουμπάι στις 22:00. Το Παρίσι, η Ρώμη και οι Βρυξέλλες στη 01:00, το Λονδίνο στις 02:00 και η Νέα Υόρκη στις 07:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες κόσμου υποδέχτηκε το 2018 στην Αυστραλία. Λόγω της διαφοράς ώρας, το Σίδνεϊ ήταν στις 15:00 ώρα Ελλάδας η πρώτη μεγαλούπολη που καλωσόρισε το 2018, με 1,5 εκατ. ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί -κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας- στις όχθες του εμβληματικού κόλπου της για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό θέαμα των πυροτεχνημάτων σε μια ωραία καλοκαιρινή βραδιά.

Εκτυφλωτικά πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό, με το κτήριο της όπερας να φιγουράρει σε όλα τα διεθνή μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πύργος του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία για ακόμα μια φορά έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες.

Εκτοξεύθηκαν εκατοντάδες βεγγαλικά κάνοντας τη νύχτα μέρα. Το 2018 μπήκε και στα νησιά Σαμόα, Τόνγκα και Κιριμπάτι. 

Κάτοικοι και τουρίστες στα ηφαιστειογενή νησιά, 2.400 χλμ βορείως της Νέας Ζηλανδίας, γιόρτασαν με πυροτεχνήματα και παραδοσιακούς χορούς την πρωτοχρονιά.

Το νέο έτος γιορτάστηκε φαντασμαγορικά και στη Σιγκαπούρη…

Ευρώπη: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι εκδηλώσεις για το νέο έτος

Οι κύριες λεωφόροι και πλατείες της Μόσχας διακοσμήθηκαν για να υποδεχθούν το 2018 και πυροτεχνήματα θα φωτίσουν 36 κτήρια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Στο Παρίσι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται στη λεωφόρο των Σανζ-Ελιζέ για ένα θέαμα ήχου και φωτός στην Αψίδα του Θριάμβου, ενώ θα ακολουθήσει θέαμα πυροτεχνημάτων.

Σχεδόν 140.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και διασώστες έχουν κινητοποιηθεί παντού στη Γαλλία γι’ αυτούς τους εορτασμούς οι οποίοι λαμβάνουν χώρα μέσα σ’ ένα «πλαίσιο αυξημένης τρομοκρατικής απειλής», σύμφωνα με τις αρχές.

Στη Γερμανία, για πρώτη φορά φέτος οι οργανωτές της μεγάλης γιορτής της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην πύλη του Βραδεμβούργου, στο Βερολίνο, έχουν προβλέψει, μέσα στις ιατρικές σκηνές που έχει στήσει ο Ερυθρός Σταυρός, θέσεις ειδικά για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή αισθάνονται πως απειλούνται.

Πριν από δύο χρόνια στην Κολωνία (δυτική Γερμανία) πολυάριθμες γυναίκες είχαν πέσει θύματα σεξουαλικών επιθέσεων που είχαν αποδοθεί σε ομάδες μεταναστών και είχαν σκανδαλίσει τη χώα.

Στη Ρουμανία, στη Βάτρα Ντόρνεϊ (βόρεια), χορευτές έρχονται για να συμμετάσχουν σε μια παραδοσιακή γιορτή, ντυμένοι με δέρματα αρκούδας.

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας και στην Τουρκία 

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην Τουρκία, την οποία στοιχειώνει η μνήμη της τραγικής Πρωτοχρονιάς του 2017, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με τουφέκι εφόδου είχε εισβάλει στη διασημότερη ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης, την Ρέινα, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας 79.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εξάλλου απαγορεύσει για λόγους ασφαλείας τις συγκεντρώσεις στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και σε άλλες συνοικίες.

Πρωτοχρονιά στην παγωμένη η Νέα Υόρκη, στα λευκά το Ρίο

Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι επίσης ενισχυμένη στη Νέα Υόρκη για τους παραδοσιακούς εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην πολύ τουριστική Times Square, κοντά στην οποία είχε πραγματοποιηθεί επίθεση πριν από τρεις εβδομάδες.

Δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναμένονται σήμερα σ’ αυτή τη διάσημη πλατεία, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Νοτιότερα, στη Βραζιλία, οι δημοτικές αρχές ελπίζουν σε συρροή ρεκόρ τριών εκατομμυρίων ανθρώπων στην παραλία της Κοπακαμπάνα. Οι περισσότεροι θα είναι ντυμένοι στα λευκά, όπως το απαιτεί η παράδοση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης