Η 16χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ «επιδίδεται στην απόλυτη καταστροφολογία» σχετικά με την εξέλιξη του κόσμου, έκρινε την Τετάρτη ο Μπερνάρ Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH.

«Είναι ένα πολύ δυναμικό κορίτσι, με πολύ μεγάλη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα» εκτιμά ο επιχειρηματίας, ο οποίος παρουσίασε την Τετάρτη την περιβαλλοντική πολιτική του ομίλου σε περισσότερους από 160.000 εργαζόμενούς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όμως, επιδίδεται επίσης σε μια απόλυτη καταστροφολογία σχετικά με την εξέλιξη του κόσμου και βρίσκω ότι αυτό έχει μια αποθαρρυντική πλευρά για τους νέους, δεν προτείνει κάτι, μονάχα ασκεί κριτική» υπογράμμισε ενώπιον δημοσιογράφων.

«Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι να σταματήσουμε την ανάπτυξη, που βοήθησε στο να βελτιώσουμε το παγκόσμιο επίπεδο ζωής, να μειώσουμε τη φτώχεια, να βελτιώσουμε την υγεία σε χώρες όπως στην Αφρική. Εάν θέλουμε να κάνουμε βήματα πίσω, ας σταματήσουμε την ανάπτυξη» επισήμανε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας.

Ο ίδιος είπε ότι «προτιμάει θετικές λύσεις οι οποίες θα επιτρέψουν να διατηρηθεί μια αισιόδοξη οπτική για την εξέλιξη του κόσμου, παρά το να πέσουμε στην καταστροφολογία» καταγγέλλοντας τις «εξαιρετικά αρνητικές δηλώσεις» της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης