Στην ανάγκη να αλλάξει ο «κανονισμός του Δουβλίνου», ο οποίος προβλέπει την παραμονή των μεταναστών στην ευρωπαϊκή χώρα εισόδου τους, αναφέρθηκε σήμερα ο γραμματέας του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στο ιταλικό, δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα πολυσύνθετο θέμα, το οποίο δεν οφείλεται στις κυβερνήσεις της κεντροαριστεράς. Εξερράγη μετά την συμφωνία του Δουβλίνου, την οποία υπέγραψε ο Μπερλουσκόνι. Ας την αλλάξουμε μαζί λοιπόν χωρίς συγκρούσεις», δήλωσε ο Ρέντσι. Πρόσθεσε παράλληλα ότι «ως πατέρας διεκδικεί το ότι συνέβαλε στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές στην Μεσόγειο» και το ότι «η Ιταλία έσωσε την τιμή της Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά την δολοφονία 18χρονης κοπέλας από Νιγηριανό στην πόλη Ματσεράτα και στο ρατσιστικό αμόκ Ιταλού, ο οποίος το περασμένο Σάββατο τραυμάτισε έξι μετανάστες, ο επικεφαλής των «Δημοκρατικών» τονίζει ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να κατεβάσουν τους τόνους.

Σε σχέση, τέλος, με τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε στο Rai Tre ότι, αν κανένα κόμμα ή συμμαχία δεν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, «τότε θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές, διότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα κυβερνήσει ποτέ με τους εξτρεμιστές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης