Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Το «μπάχαλο» που επικρατεί, μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, στον τομέα της αλληλοαναγνώρισης της εγκυρότητας των τεστ που γίνονται για τον εντοπισμό φορέων του κορωνοϊού, αναδεικνύει, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Τσέχα ευρωβουλευτής της Ομάδας της Αριστεράς Kateřina Konečná.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τσέχα ευρωβουλευτής αναφέρεται στη διαπίστωση ότι τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ αρνούνται να αναγνωρίσουν οποιοδήποτε είδος δοκιμής COVID-19 που έχει πραγματοποιηθεί σε άλλο κράτος μέλος.

Υπογραμμίζει δε ότι οι αρχές δεν αποδέχονται ως απόδειξη μη μολυσματικότητας, τεστ που έχουν γίνει σ’ άλλη χώρα, ακόμα και αν είναι μόλις 1 ή 2 ημερών ή έχουν πραγματοποιηθεί λίγο πάνω από τα σύνορα, και αντίθετα επιμένουν ότι πρέπει να έχει γίνει δοκιμή από τα δικά τους εργαστήρια.

Επισημαίνοντας ότι αυτή η δυσπιστία περιπλέκει πολύ τις ζωές των ανθρώπων που αναγκάζονται να ταξιδέψουν, η Τσέχα ευρωβουλευτής της Αριστεράς θέτει ευθέως στην Κομισιόν τα κάτωθι ερωτήματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί και τα εργαστήρια σε άλλα κράτη μέλη δεν λειτουργούν με τα ίδια πρότυπα και συνεπώς τα αποτελέσματά τους είναι κατώτερα; 

2. Γιατί δεν υπήρξαν προτάσεις για εναρμόνιση αυτής της πρακτικής; 

3. Προτίθεται η Κομισιόν να προτείνει μέτρα ή κατευθυντήριες γραμμές στον τομέα αυτό;

Οι απαντήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης