Μπαρνιέ: Θα αξιολογήσω τις προτάσεις του Λονδίνου για το Brexit

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, 02:08
Μπαρνιέ: Θα αξιολογήσω τις προτάσεις του Λονδίνου για το Brexit
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε αργά χθες ότι θα αξιολογήσει τη διαπραγματευτική θέση που συμφώνησε η Bρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με το υπουργικό της συμβούλιο για να εξετάσει αν αυτή είναι εφικτή και ρεαλιστική.

«Θα αξιολογήσω τις προτάσεις για να δω αν είναι εφικτές και ρεαλιστικές», ανέφερε με tweet του ο Μπαρνιέ.

Νωρίτερα την Παρασκευή η Μέι εξασφάλισε τη συμφωνία του υπουργικού της συμβουλίου για τα σχέδια της για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., ξεπερνώντας το ρήγμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στους υπουργούς της, κερδίζοντας τη στήριξη για μια πρόταση «φιλική για τις επιχειρήσεις» που στοχεύει να δώσει ώθηση στις παγωμένες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Όπως ανακοίνωσε η Μέι, η κυβέρνησή της υιοθέτησε μια «κοινή θέση» υπέρ της δημιουργίας μιας «ζώνης ελεύθερου εμπορίου» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. μετά την αποχώρηση από το μπλοκ.

«Με την πρότασή μας θα δημιουργηθεί μια ζώνη ελευθέρου εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε., με μια δέσμη κοινών κανόνων για τα βιομηχανικά αγαθά και τα αγροτικά προϊόντα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Τσέκερς, την επίσημη εξοχική κατοικία της πρωθυπουργού, που απέχει 70 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

«Τώρα πρέπει όλοι να προχωρήσουμε με κατάλληλο ρυθμό για να διαπραγματευτούμε την πρότασή μας με την Ε.Ε. για να πετύχουμε ένα μέλλον ευημερίας και ασφάλειας που αξίζει στο λαό μας», συμπλήρωσε η Bρετανίδα πρωθυπουργός.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, 02:10