Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν τη σύλληψη, σήμερα τα ξημερώματα, 13 «τρομοκρατικών στοιχείων», μία ημέρα μετά την επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και η οποία στοίχισε τη ζωή των τεσσάρων δραστών της.

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από έρευνες που διεξήγαγαν οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος τύπου αυτής της αρχής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SPA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ύποπτοι «προετοίμαζαν εγκληματικές ενέργειες κατά της ασφάλειας της χώρας» εξήγησε ο αξιωματικός.

Ο εκπρόσωπος τύπου δεν διευκρίνισε σε ποιες περιοχές έγιναν οι συλλήψεις και εάν συνδέονται ή όχι με την επίθεση της Κυριακής.

Τέσσερις άνδρες, όλοι τους σαουδαραβικής καταγωγής, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, σκοτώθηκαν σε αυτήν την επίθεση εναντίον του αρχηγείου των υπηρεσιών ασφαλείας στην επαρχία αλ Ζούλφι, σε απόσταση 260 χλμ βόρεια του Ριάντ, μια περιοχή αμιγώς σουνιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, μέσω του μέσου προπαγάνδας Amaq.

«Οι δράστες της επίθεσης στην έδρα της υπηρεσίας Ασφαλείας του κρατιδίου στην πόλη Ζούλφι είναι μαχητές (της οργάνωσης) Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε η τζιχαντιστική σουνιτική οργάνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης