Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι άσκησε και συνεχίζει να ασκεί «εγκληματική» πολιτική έναντι των παιδιών που εισέρχονται παράτυπα στην επικράτεια.

Αμερικανική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλε αυτή την εβδομάδα ότι οι γονείς περίπου 545 παιδιών οικογενειών μεταναστών που χωρίστηκαν στα σύνορα αφού τα πέρασαν παράτυπα είναι αδύνατο να βρεθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα παιδιά αυτά έμειναν μόνα», «δεν έχουν πουθενά να πάνε», «είναι εγκληματικό», στηλίτευσε ο πρώην αντιπρόεδρος.

Εξήγγειλε ότι, εάν εκλεγεί, θα ανοίξει τον δρόμο ώστε οι εκατομμύρια παράτυποι μετανάστες που ζουν στις ΗΠΑ να έχουν σαφή οδικό χάρτη μπροστά τους για την απόκτηση άδειας παραμονής ή της αμερικανικής υπηκοότητας μέσα στις πρώτες εκατό ημέρες της προεδρίας του. Δεσμεύτηκε ταυτόχρονα ότι θα λάβει μέτρα «αμέσως» για την προστασία των παιδιών που μπήκαν παράτυπα στη χώρα και που συχνά αποκαλούνται dreamers (ονειροπόλοι).

Ο Τραμπ ανταπέδωσε τα πυρά του Μπάιντεν, λέγοντας ότι εκείνος «έφτιαχνε κλουβιά» για να εγκλείονται οι παράτυποι μετανάστες τα οκτώ χρόνια που ήταν ο αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ «ρίχνει λάδι σε κάθε ρατσιστική φωτιά»

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι «ρίχνει λάδι σε κάθε ρατσιστική φωτιά».

«Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής από όλους τους παριστάμενους σε αυτή την αίθουσα» υποστήριξε από την πλευρά του ο Τραμπ, ερωτηθείς σχετικά με τις μαζικές φετινές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας, των φυλετικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο Μπάιντεν επανήλθε αμέσως, υποστηρίζοντας πως ο Τραμπ είναι «από τους πιο ρατσιστές προέδρους στη σύγχρονη ιστορία» των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ αντεπιτέθηκε υποδεικνύοντας πως ο Μπάιντεν έχει ψηφίσει στη μακρά πολιτική του καριέρα νόμους που οδήγησαν στο να αυξηθούν εκθετικά οι φυλακίσεις μαύρων Αμερικανών.

Ο Μπάιντεν παραδέχθηκε ότι έκανε «λάθος» τασσόμενος υπέρ αυτών των νόμων στο παρελθόν και δεσμεύτηκε ότι θα λάβει μέτρα ώστε να μη φυλακίζονται άνθρωποι για μη βίαια ποινικά αδικήματα που συνδέονται με τη χρήση ναρκωτικών, αλλά να δίνεται έμφαση στην αναμόρφωση και την κοινωνική επανένταξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης