Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από τον κορυφαίο Αμερικανό ειδικό για τις λοιμώδεις νόσους Δρ. Άντονι Φάουτσι να συνεχίσει την αποστολή που έχει αναλάβει αφού αναλάβει εκείνος την εξουσία — την 20ή Ιανουαρίου 2021 —, δηλαδή να παραμείνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο ίδιος ο Δημοκρατικός χθες Πέμπτη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού όταν ο Δρ. Φάουτσι ενημερώσει πως αυτό είναι ασφαλές και ότι θα το κάνει δημόσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ανοσολόγος χαίρει γενικά σεβασμού στις ΗΠΑ, χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία, με πάνω από 275.000 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 και κάπου 14 εκατομμύρια μολύνσεις από τον SARS-CoV-2. Παρότι ο Φάουτσι είναι μέλος του κλιμακίου που σχημάτισε ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχει υποστεί επανειλημμένα σφοδρές επιθέσεις από τον μεγιστάνα, ο οποίος εξαρχής υποβαθμίζει στις δημόσιες τοποθετήσεις του την πανδημία.

Ο Μπάντεν είπε ακόμη στο CNN ότι θα ζητήσει από τους Αμερικανούς, την ημέρα που θα αναλάβει την εξουσία, να φορούν οπωσδήποτε μάσκα σε δημόσια κτήρια, σε δημόσιους χώρους, στις συγκοινωνίες, για 100 ημέρες, όσο θα συνεχίζεται ο εμβολιασμός. «Για εκατό ημέρες· όχι για πάντα. Πιστεύω πως έτσι θα δούμε σημαντική μείωση» των κρουσμάτων, εξήγησε ο εκλεγμένος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης