Οι ισλαμιστές μαχητές που σκότωσαν μια ομάδα Ιταλών -μεταξύ άλλων εθνικοτήτων- στην επίθεση σε εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, Ντάκα, την περασμένη εβδομάδα, τους βασάνισαν πρώτα, όπως ανέφερε μια νομική πηγή την Τετάρτη.

Οι σοροί των εννέα Ιταλών, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονταν στη βιομηχανία ρούχων, μεταφέρθηκαν στη Ρώμη την Τρίτη. Οι νεκροψίες τους αποκάλυψαν ότι πολλοί από αυτούς είχαν μαχαιρωθεί και είχαν υποστεί αργό θάνατο. Μερικοί είχαν ακρωτηριαστεί, είπε η πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είκοσι άτομα σκοτώθηκαν συνολικά στην επίθεση της Ντάκα, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής. Τα θύματα ήταν κυρίως ξένοι, μεταξύ των οποίων -πέραν των Ιταλών- Ιάπωνες, Ινδοί και Αμερικανοί.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο, το οποίο ανήρτησε σε ιστότοπο φωτογραφίες των πέντε δραστών.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι περισσότεροι από τους μαχητές είχαν φοιτήσει σε διακεκριμένα ιδιωτικά σχολεία ή πανεπιστήμια στην Ντάκα και τη Μαλαισία, ενώ ένας ήταν γιος πολιτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εστιατόριο Holey Artisan στην Ντάκα όπου έγινε η επίθεση είναι δημοφιλές στους ξένους, ενώ ειδικοί από τη Ρώμη διερευνούν αν οι Ιταλοί ήταν συγκεκριμένα ο στόχος του «χτυπήματος», σύμφωνα με δικαστική πηγή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης