Το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στη Μάλτα φέρεται ότι κατήγαγε τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη του στην ιστορία της χώρας μέσω των ευρωεκλογών που διεξάγονται σήμερα στο νησί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Τζόζεφ Μουσκάτ.

Το Εργατικό Κόμμα συγκέντρωσε περίπου το 55% των ψήφων – σχεδόν 48.000 περισσότερες ψήφους από το συντηρητικό Εθνικιστικό Κόμμα, το οποίο φέρεται να έλαβε το 37% σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, όπως δήλωσε ο ίδιος στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TVM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια ψήφος εναντίον όσων σκέφτονται αρνητικά. Είναι μια ψήφος εναντίον εκείνων που κάνουν τον κόσμο να φοβάται για ανύπαρκτα προβλήματα» είπε ο Μουσκάτ.

Τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αναμένονται μετά το κλείσιμο και των τελευταίων εκλογικών κέντρων στην Ιταλία.

Ωστόσο, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων στη Μάλτα έδωσαν στη δημοσιότητα πρώιμες ενδείξεις για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 72,6%, μειωμένο σε σχέση με το 76,8% που ήταν το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσέλευση στις ευρωεκλογές στη χώρα μειώνεται σταθερά μετά το 82% που είχε σημειωθεί στις πρώτες ευρωεκλογές στη Μάλτα το 2004 μέχρι το 72,60% σήμερα. Για πρώτη φορά σε αυτές τις ευρωεκλογές η καταμέτρηση των ψήφων γίνεται ηλεκτρονικά.

Το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις 4 από τις 6 έδρες που έχει η Μάλτα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με πληροφορίες από: Times of Malta

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης