Το Εθνικό Πάρκο της Ουάσιγκτον θα αποκτήσει ένα πολυαναμενόμενο μουσείο, αφιερωμένο στην ιστορία των αφροαμερικανών.

Ο Aμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και άλλες προσωπικότητες των ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της πρώην Πρώτης Κυρίας Λώρα Μπους, παρευρέθηκαν την Τετάρτη στην τελετή θεμελίωσης του Μουσείου Αφροαμερικανικής Ιστορίας και Πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ομπάμα ζήτησε το μουσείο να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τις μελλοντικές γενιές των αμερικανών. Όπως είπε το νέο μουσείο «δεν τιμά μόνο τις τραγωδίες αλλά ταυτόχρονα δοξάζει τη ζωή».

Τόνισε επίσης ότι «το μουσείο αποτελεί απόδειξη ότι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή σπάνια έρχονται γρήγορα και εύκολα» και επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να μας θυμίζει πως παρόλο που δεν έχουμε φτάσει στην κορυφή δεν μπορούμε να σταματήσουμε την αναρρίχηση».

Ο βουλευτής και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τζον Λιούης, ξόδεψε πολλά χρόνια προσπαθώντας να πείσει τους υπόλοιπους βουλευτές να εγκρίνουν το σχέδιο για την ανέγερση του μουσείου. Όπως είπε το μουσείο αυτό ήταν απαραίτητο.
Ο κ. Λιούης ανέφερε χαρακτηριστικά «πρέπει να πούμε την ιστορία, ολόκληρη την ιστορία, τα 400 χρόνια συνεισφοράς των αφροαμερικανών στην αμερικανική ιστορία από την περίοδο της δουλείας μέχρι σήμερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο μουσείο θα είναι το 19ο που θα ανοίξει στο Εθνικό Πάρκο πλάι στο Μνημείο του Γεωργίου Ουάσιγκτον, στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας, στο ίδιο σημείο που κάποτε διεξαγόταν σκλαβοπάζαρο αφροαμερικανών.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης