Μουν Τζε-ιν: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ειλικρινής

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, 02:55
Μουν Τζε-ιν: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ειλικρινής
Ως έναν ειλικρινή άνθρωπο, που πραγματικά σκοπεύει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα, χαρακτήρισε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να τον επιβραβεύσει για αυτό.

«Φέτος συζητήσαμε σε βάθος για ώρες με τον Κιμ. Αυτές οι συναντήσεις με έπεισαν ότι πήρε την στρατηγικής σημασίας απόφαση να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιό του», επισήμανε ο Μουν στη «Le Figaro», πριν από την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Παρίσι.

Ο Μουν αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κιμ είναι «ειλικρινής, ήρεμος και ευγενικός» και «νιώθει απογοήτευση από τη συνεχή έλλειψη εμπιστοσύνης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας».

«Είναι πλέον ώρα να ανταποκριθούμε στις προσπάθειες στις οποίες συμφωνήσαμε με δυσκολία», υπογράμμισε ο Μουν, που πρόσθεσε: «Πρέπει να διαβεβαιώσουμε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ότι πήρε τη σωστή απόφαση όταν αποφάσισε την αποπυρηνικοποίηση και εμείς πρέπει να το συνοδεύσουμε στην ευχή του για μια διαρκή και σταθερή ειρήνη».

«Ανακηρύσσοντας το τέλος του κορεατικού πολέμου θα είναι η αρχή για την εγκαθίδρυση του καθεστώτος ειρήνης» είπε επίσης, καλώντας τις ΗΠΑ να λάβουν «αξιόπιστα μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια του καθεστώτος».

«Μελλοντικά, θα μπορούσαμε επίσης να συζητήσουμε τον μετριασμό των κυρώσεων, σε συμφωνία με την πρόοδο στο θέμα της αποπυρηνικοποίησης», ανέφερε καταληκτικά ο ηγέτης της Νότιας Κορέας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, 02:57