Ιδιαίτερα… απρόσεκτο αποδείχτηκε το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου La Raza στο Μεξικό. Ας αρχίσουμε λοιπόν, να ξετυλίγουμε το κουβάρι της υπόθεσης.

Μία αερογέφυρα ζωής στήθηκε στο Μεξικό, προκειμένου να φτάσει εγκαίρως στο νοσοκομείο μία καρδιά για μεταμόσχευση σε μία 20χρονη κοπέλα. Το άγχος όμως και η βιασύνη είχαν ως αποτέλεσμα την πιο εντυπωσιακή γκάφα ιατρικού προσωπικού, καθώς τους έπεσε η καρδιά που πήγαιναν για μεταμόσχευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατεβαίνοντας από το ελικόπτερο για να φτάσουν στο νοσοκομείο La Raza, ο άνθρωπος που κρατούσε το ψυγειάκι με το μόσχευμα σκόνταψε, μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους και ρεπόρτερ. Το ψυγείο έπεσε, άνοιξε, και οι σακούλες με την καρδιά, μία ποσότητα ορού, αλλά και αρκετός πάγος, έπεσαν στο έδαφος.

Το ιατρικό προσωπικό δεν έχασε την ψυχραιμία του, μάζεψε γρήγορα τα υλικά και συνέχισε την πορεία του. Τελικά, το μόσχευμα έφτασε στην ασθενή με επιτυχία και μετά από μία τετράωρη επέμβαση βρίσκεται στο κρίσιμο στάδιο αναμονής των 72 ωρών, για να φανεί αν θα την δεχθεί ο οργανισμός της.

Τέλος, να σημειωθεί πως η καρδιά βρισκόταν μέσα σε στεγανό ατσάλινο δοχείο, οπότε δεν εκτέθηκε στο περιβάλλον κατά την πτώση, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης