Αρκετές χιλιάδες πολίτες πραγματοποίησαν την Κυριακή πορεία στη Μόσχα ζητώντας διεξαγωγή δίκαιων εκλογών και αλλαγή εξουσίας, σε μια διαδήλωση με επικεφαλής τον αντιπολιτευόμενο στο Κρεμλίνο Αλεξέι Ναβάλνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία έγινε στην περιοχή Μαρίνιο -την πολυπληθέστερη της ρωσικής πρωτεύουσας- με τη συμμετοχή έως 4.000 πολιτών, κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, και τουλάχιστον 8.000, κατά τις εκτιμήσεις των ίδιων των διαδηλωτών.

To κεντρικό σύνθημα «Για την εναλλαγή της εξουσίας» το φώναξαν ακτιβιστές από το Κόμμα της Προόδου του Ναβάλνι, το Κόμμα Λαϊκής Ελευθερίας (ΠΑΡΝΑΣ) του Μιχαήλ Κασιάνοφ και το κίνημα Αλληλεγγύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο Ναβάλνι, ο βετεράνος ακτιβιστής Ιλία Γιασίν, η ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ζόγια Σβέτοβα και ο συγγραφέας Ντίμτρι Μπϊκοφ παρέλασαν, μεταξύ άλλων, από το βήμα των ομιλητών.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε να συμμετάσχουν στην πορεία όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ωστόσο ο αρχηγός του κόμματος Γιάμπλοκο Σεργκέι Μιτρόκιν και ο βουλευτής Ντμίτρι Γκουντκόφ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Με πληροφορίες από Russia Today

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης