Άρχισε σήμερα η διαδικασία αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές των πτωμάτων τεσσάρων μελών του πληρώματος του αεροσκάφους Τουπόλεφ, το οποίο συνετρίβη το μεσημέρι του Σαββάτου κατά την προσγείωσή του σε αεροδρόμιο της Μόσχας.

Τα συνεργεία διάσωσης βρήκαν αργά χθες το βράδυ το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους, που ανήκει στην εταιρεία Red Wings του Ρώσου μεγιστάνα Αλεξάντερ Λεμπέντεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτού συντριβεί στον αυτοκινητόδρομο, «το αεροσκάφος βρισκόταν σε καλή θέση για την προσγείωση, αλλά για άγνωστο λόγο δεν σταμάτησε στην πίστα του αεροδρομίου» δήλωσε ο Αλεξάντερ Νεράντκο, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αερομεταφορών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το αεροσκάφος επέστρεφε με οκταμελές πλήρωμα αλλά χωρίς επιβάτες από την Τσεχία, ενώ κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του κόπηκε σε τρία κομμάτια, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά η οδική αρτηρία που συνδέει το Κίεβο με το Βνούκοβο – το τρίτο σε κίνηση αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι οι ειδικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο το δυστύχημα να προκλήθηκε από κακοκαιρία ή λάθος του πιλότου και θεωρούν πιθανότερη αιτία κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Ο ίδιος ο Λεμπέντεφ, όμως, τόνισε χθες πως το αεροσκάφος είχε υποβληθεί πρόσφατα σε έλεγχο.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Καρέ – καρέ η πτώση του αεροσκάφους

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης