Η Ουάσινγκτον «προσπαθεί να βάλει συρματοπλέγματα δημιουργώντας τείχος βίζας στους Ρώσους» ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την άρνηση χορήγησης βίζας σε χορευτές του μουσικού θεάτρου Μπολσόι.

«Ακόμη και στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου δεν είχαν ληφθεί παρόμοια μέτρα», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες, Σάββατο και τονίζει πως «γίνεται τεχνητή προσπάθεια δημιουργίας να σταματήσουν οι εκδόσεις βίζας σε Ρώσους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη μπαλαρίνα του Μπολσόι Olga Smirnova, και ο χορευτής, Jacopi Tissi, είχαν προσκληθεί να παρουσιασθούν σε παράσταση στο Lincoln Center τη Δευτέρα. Ωστόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η υπηρεσία Μετανάστευσης τους αρνήθηκαν χορήγηση βίζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την απόφαση που δεν διέφερε από ανάλογες περιπτώσεις αιτήσεων για καλλιτέχνες που πάντα λάμβαναν βίζες» είπε η διοργανώτρια της εκδήλωσης, Eve Hodgkinson στο AFP.

Επίσης η Linda K. Morse, επικεφαλής του Youth America Grand Prix που διοργάνωσε την εκδήλωση και είχε προσκαλέσει τους Ρώσους χορευτές δήλωσε στην ιστοσελίδα του New York Post: «Δεν καταλαβαίνω το κίνητρο που οδήγησε στην απόφαση αυτή τις αμερικάνικες αρχές».

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης