Η Μόσχα θα επεκτείνει το εμπάργκο που έχει επιβάλει στα ευρωπαϊκά γεωργικά προϊόντα, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση παρατείνει τις κυρώσεις της σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιούκοφ.

«Θέλουμε απλώς να διατηρηθεί το status quo: το εμπάργκο στα (γεωργικά) προϊόντα υιοθετείται ως απάντηση για το καθεστώς των κυρώσεων -βέβαια, αυτό είναι ένα συμμετρικό μέτρο» τόνισε ο Ουλιούκοφ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novost, προσθέτοντας ότι το εμπάργκο «πιθανόν να επεκταθεί και να εξειδικευτεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων από τη Ρωσία σε εισαγωγές άλλων ευρωπαϊκών προϊόντων, ο υπουργός απάντησε ότι δεν το θεωρεί πιθανό.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβόρκοβιτς δήλωσε, από τη μεριά του, στο RIA Novosti ότι η Ρωσία «θα επεκτείνει τις κυρώσεις», αν η Ε.Ε. πράξει αναλόγως. Όταν ρωτήθηκε για τη διάρκεια της παράτασης αυτής, είπε ότι δεν πρέπει το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο θέμα των χρονικών ορίων.

Οι πρέσβεις των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν «ομόφωνα» την Τετάρτη την παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2016 των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση –μέτρο που αναμένεται να υιοθετηθεί επίσημα τη Δευτέρα από τους υπουργούς Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρωσία έχει απαγορεύσει την εισαγωγή των περισσότερων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων από την Ε.Ε., καθώς και από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης