Διαψεύδουν οι τζιχαντιστές αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους (πρώην ΙΚΙΛ) τις καταγγελίες των Ηνωμένων Εθνών πως διέταξαν όλες τις γυναίκες ηλικίας 11 έως 46 ετών που κατοικούν στη Μοσούλη του Ιράκ να υποστούν κλειτοριδεκτομή.

Οι σουνίτες αντάρτες, που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τη Μοσούλη από τα μέσα Ιουνίου, χαρακτήρισαντις καταγγελίες ως προπαγάνδα που βασίζεται σε ένα πλαστό έγγραφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πάντως πως κάτοικοι της Μοσούλης και αξιωματούχοι του αυτόνομου κουρδικού θύλακα, που βρίσκεται βόρεια της Μοσούλης, επιμένουν πως οι καταγγελίες του ΟΗΕ αληθεύουν.

Νωρίτερα, η Ζακλίν Μπάντκοκ, η μόνιμη συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ, δήλωσε πως το Ισλαμικό Κράτος έχει εκδώσει φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) ζητώντας την κλειτοριδεκτομή των γυναικών 11 ως 46 ετών.

Η κ. Μπάντκοκ τόνισε πως ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων γυναικών δεν ήταν συχνό φαινόμενο στο Ιράκ, και αφορούσε μόνο «μερικές απομονωμένες περιοχές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ακριβής αριθμός των γυναικών που κινδυνεύουν στη Μοσούλη δεν είναι γνωστός, σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, η αδιανόητη αυτή βαρβαρότητα ενδεχομένως να επηρεάσει τις ζωές τεσσάρων εκατ. γυναικών.

Διαβάστε επίσης: Κλειτοριδεκτομή διέταξαν οι ισλαμιστές στη Μοσούλη
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014, 16:03

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης