ΜΚΟ υποσχέθηκαν βοήθεια εκατ. δολαρίων για τη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, 01:45
ΜΚΟ υποσχέθηκαν βοήθεια εκατ. δολαρίων για τη Συρία
Οι ΜΚΟ των αραβικών κρατών και της Τουρκίας, οι οποίες συναντήθηκαν την Κυριακή στη Ντόχα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, υποσχέθηκαν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 262 εκατ. δολαρίων προς τη Συρία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο του Κατάρ QNA.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διεθνή συνδιάσκεψη, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για την βοήθεια προς τη Συρία.

Ο απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Άχμεντ Μπεν Μοχάμεντ Αλ Μουράιχι δήλωσε στους συμμετέχοντες στη συνάντηση πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με οξύτατη ανθρωπιστική κρίση, η οποία για να αντιμετωπισθεί χρειάζεται οκτώ εκατ. δολάρια ετησίως.

Η συνδιάσκεψη των Βρυξελλών η οποία συγκαλείται με πρωτοβουλία της ΕΕ, αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης που είχε οργανωθεί προ ενός έτους στο Λονδίνο, κατά την οποία είχε διατυπωθεί η υπόσχεση διάθεσης 10 δισ. δολαρίων.

Σε αυτήν την συνδιάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο ΥΠΕΞ θα προεδρεύσουν από κοινού οι κυβερνήσεις της Βρετανίας, της Γερμανίας, του Κατάρ και του Κουβέιτ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, 01:45