Ρώσος επιστήμονας που εργαζόταν για το εμβόλιο Covid-19 έπεσε από το παράθυρο του 14ου ορόφου πολυόροφου κτιρίου στην Αγία Πετρούπολη, φορώντας μόνο το εσώρουχό του.

Ο βιολόγος Αλέξανδρος Sasha Kagansky, 45 ετών, γνωστός για την εργασία του στην καταπολέμηση του καρκίνου, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, είχε μαχαιριές στο σώμα του και εκτιμάται ότι πάλεψε με άγνωστο άτομο πριν από την πτώση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατός του σύμφωνα με τη daily mail, ακολουθεί τους θανάτους άλλων έξι Ρώσων που έπεσαν από τα παράθυρα του νοσοκομείου νωρίτερα αυτό το έτος, με τους συγγενείς των θυμάτων να υποστηρίζουν ότι η φαρμακευτική αγωγή που τους δόθηκε είχε ως συνέπεια έντονες αυτοκτονικές τάσεις. Πέντε από τα θύματα υποβλήθηκαν σε θεραπεία για κορωνοϊό, ενώ ένα θύμα ήταν γιατρός που είχε παραπονεθεί για έλλειψη ΜΕΘ.

Η ρωσική ερευνητική επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για δολοφονία για τον θάνατο του Δρ. Kaganksy και ανακοίνωσαν τη σύλληψη 45χρονου υπόπτου. Οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για φίλο του Καγκάνσκι ο οποίος είχε επισκεφθεί τον Ρώσο επιστήμονα στην Αγία Πετρούπολη. Ο ύποπτος ισχυρίζεται ότι ο Καγκάνσκι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είχε αυτοτραυματιστεί με μαχαίρι το Σάββατο. Όπως ισχυρίζεται,  προσπάθησε να πάρει το μαχαίρι από τον Ρώσο επιστήμονα, αλλά αυτός αποφάσισε να πηδήξει από το μπαλκόνι του 14ου ορόφου.

Ο Δρ Kagansky – επίκουρος καθηγητής στο Βλαδιβοστόκ – εργαζόταν στο Εδιμβούργο για 13 χρόνια έως τουλάχιστον το 2017. Ήταν πρόσφατα διευθυντής του Κέντρου Γονιδιωματικής και Αναγεννητικής Ιατρικής στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Άπω Ανατολής της Ρωσίας στο Βλαδιβοστόκ, όπου συνέχισε την ερευνητική συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Σκωτίας. Όπως έχει επίσης αναφερθεί, ο ακαδημαϊκός είχε «αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης