Δύο μαχαίρια εντοπίστηκαν δίπλα στο σχολικό θρανίο όπου κάθεται ο εγγονός του αυτοκράτορα Ακιχίτο της Ιαπωνίας, οδηγώντας την Αστυνομία να αρχίσει έρευνα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα μαχαίρια εκτιμάται πως τοποθετήθηκαν στην τάξη του 12χρονου πρίγκιπα Χισαχίτο ενώ η αίθουσα ήταν άδεια, καθώς οι μαθητές βρίσκονταν σε διαφορετικό τμήμα του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες εστιάζουν σε έναν άνδρα που κινηματογραφήθηκε από κάμερες ασφαλείας να κινείται παράνομα στις σχολικές εγκαταστάσεις, όπως μεταδίδει η κρατική ραδιοτηλεόραση NHK.

Ο ύποπτος φαίνεται πως παρίστανε τον εργάτη ή τον οικοδόμο, καθώς φορούσε μπλε στολή και κράνος.

Κάθε θρανίο φέρει ταμπέλα με το όνομα του μαθητή που το χρησιμοποιεί, οπότε είναι απίθανο ο δράστης να τοποθέτησε τα μαχαίρια τυχαία, όπως διέρρευσαν αστυνομικές πηγές στο πρακτορείο Kyodo. Τα μαθήματα άρχισαν στις αρχές του Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός πρίγκιπας συνοδεύεται από αστυνομικούς φρουρούς, οι οποίοι όμως δεν τον ακολουθούν μέσα στις τάξεις την ώρα του μαθήματος.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν την οικειοθελή παραίτηση του Ακιχίτο από τον αυτοκρατορικό θρόνο, η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη.

Θα τον διαδεχτεί ο πρωτότοκος γιος του ο Ναρουχίτο, ο οποίος όμως δεν έχει αποκτήσει γιο. Συνεπώς ο νεαρός ανιψιός του Χισαχίτο θα γίνει δεύτερος στην σειρά διαδοχής.
 

Πηγή: skai.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης